Hoppa till innehåll

Besök hos Word Audio Publishing International – WAPI!

Intresset för ljudböcker ökar stadigt, och farhågorna om att de riskerar ”ta död på” den tryckta boken är inte alls lika stora i dag som tidigare. Snarare ser man det som två olika format som kompletterar varandra.

Word Audio Publishing International – WAPI – var en av pionjärerna på ljudboksmarknaden. Det grundades 2006 och blev snabbt ett av landets ledande förlag med digital utgivning och lyckades knyta till sig en rad framgångsrika författare. Sedan 2021 ingår WAPI i den danska mediekoncernen Gyldendal, något som bland annat hjälpt till att föra ut många verk på den internationella marknaden.

Vid vårt besök hos WAPI kommer Petra Ward, vd, och Alexandra Harlegård, förläggare, att berätta om förlagets verksamhet. Om förändringar och utmaningar, framtidsplaner och visioner. Vi tänker oss även en tur in i studion och kanske blir det då tillfälle att prova på hur det är att läsa in en ljudbok.

Av utrymmesskäl måste vi begränsa antalet deltagare så det är först till kvarn som gäller.

Efter besöket beger vi oss till Paddy’s, som ligger endast ett stenkast därifrån, för en bit mat och samvaro. Meddela om du vill följa med dit eller endast delta i evenemanget hos WAPI.

Praktisk information:

Tid: Torsdagen den 12 oktober.
Studiebesök hos WAPI: 18.00–ca 19.30.
Paddy’s: ca 19.30–21.30.

Plats: Word Audio Publishing International (WAPI) Södergatan 3, Malmö.  
Paddy’s Restaurang & Pub, Kalendegatan 7, Malmö

Pris: Besöket hos WAPI är gratis, var och en betalar för mat och dryck på restaurangen.

Anmälan: Senast den 9 oktober till Erika Feldt erika@wordaudio.se

Om du inte är medlem än går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via Swish: 123 694 30 05 eller bankgiro: 405-3906. Skicka i så fall även ett mejl och berätta om inbetalningen. Tack!

Hjärtligt välkommen

önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd