Hoppa till innehåll

Julavslutning onsdagen den 6 december

På årets julavslutning bjuder Förlagsklubben Syd på ett saftigt stycke kulturhistoria som vi ser djupa avtryck av än idag.

I fokus står ett Lundaföretag, Berlingska Stilgjuteriet, som 1830–1980 var en av de största leverantörerna av typer på den svenska marknaden. I början av 1980-talet avvecklades företaget till följd av det radikala teknikskifte som tryckindustrin genomgick under efterkrigstiden, då sättning och tryck med typer fasades ut och ersattes av nya produktionsmedel.

Rikard Heberling är grafisk formgivare och verksam som doktorand vid avdelningen för bokhistoria, Lunds universitet. Han har tidigare arbetat som frilansande bokformgivare och har drivit förlaget Drucksache i Stockholm. Han har en MFA från Konstfack där han också är lärare inom programmet i visuell kommunikation.

Vi bjuder på föredrag, mat och vin/vatten, kaffe och efterrätt. Meddela om du vill ha vegetariskt eller har några andra särskilda kostkrav.

Som vanligt kommer vi att ha ett boklotteri! Ta med en bok från ditt jobb eller din bokhylla för att vara med. Boken får gärna ha anknytning till ett förlag eller en utgivning som du varit delaktig i, men det är inget krav. Alla som lämnar en bok till lotteriet får en lott och sedan drar vi vinnare tills alla böcker är utdelade.

Tid: Onsdagen den 6 december kl 18.00–ca 20.30 Plats: Studentlitteratur, Åkergränden 1, Lund. Pris: 250 kr (studenter 150 kr) inkl. föredrag, mat, kaffe och efterrätt. Betala gärna i förväg med Swish till Förlagsklubben Syd 123 694 30 05.

Anmälan: Senast den 1 december till: Erika Feldt erika@wordaudio.se Om du inte är medlem 2023 så går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via swish eller bankgiro. Avgiften gäller för hela 2024. Skicka i så fall även ett mejl till Erika Feldt (erika@wordaudio.se) och berätta om inbetalningen.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd