Hoppa till innehåll

10 november: Visning av Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet

Universitetsbiblioteket (UB) tar genom pliktleverans emot, bevarar och tillhandahåller allt som svenska tryckerier trycker. Samlingarna växer med drygt två hyllmeter per dag med böcker, dagstidningar, vetenskapliga tidskrifter, reklamblad, skolkataloger, vykort, adventskalendrar, cykelkartor och busstidtabeller.

Biblioteket har även omfattande specialsamlingar – handskrifter, personarkiv, bilder och äldre tryck.

Bibliotekarierna Per Stobaeus och Jenny Hallström berättar för oss om UB:s verksamhet och visar några spännande exempel ur bibliotekets imponerande samlingar.

Kom gärna lite före visningen så kan du titta på UB:s pågående utställningar. I foajén finns en utställning om Frank Heller och inne i biblioteket en utställning om den polska Solidaritetsrörelsen Solidarność och dess stödkommitté i Lund.

Den som vill följer med på lite eftersnack på anrika Café Ariman efteråt, och betalar i så fall själv för sin mat och dryck. https://www.facebook.com/cafeariman

Tid: Onsdag den 10 november kl. 17.30–19.00

Plats: Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet, Helgonavägen 2, Lund

https://www.ub.lu.se/

Vi samlas innanför huvudentrén (mitt på byggnaden på bilden)

Avgift: Ingen avgift, men du betalar själv om du vill gå med till Ariman efteråt.

Anmälan: senast 8 november till Mats Alm, <matsalm14@gmail.com>

OBS: begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

Är du inte medlem 2022 så går det bra att betala medlemsavgiften, 200 kr, via swish nr 123 694 30 05 eller bankgiro nr 405-3906. Mejla oss i så fall också, tack.

Hjärtligt välkommen!