Hoppa till innehåll

Årets första seminarium – digital föreläsning om Albert Bonnier

Programåret 2021 inleds på bästa vis med ett samarbete mellan förlagsklubbarna i Stockholm och Skåne, och med ett tema som vi hoppas ska locka många deltagare. I ett digitalt evenemang möter vi journalisten och författaren Per T Ohlsson när han samtalar om sin nya biografi Albert Bonnier och hans tid med Christian Manfred, redaktör på Albert Bonniers förlag.

Albert Bonnier var 17 år när han 1837 startade förlag och gav ut sin första bok, Bevis att Napoleon aldrig har existerat. Med den utgivningen inleddes en av Sveriges mest särpräglade och framgångsrika förlagshistorier. Men biografin över Sveriges första moderna förläggare är också en historia om ett Sverige i förändring – inom teknik och politik, kultur och litteratur. Per T Ohlsson fångar in ett samhälle i snabb utveckling och en förläggare som alltid drevs framåt av sina publicistiska principer.

Och vem är bättre att vägleda genom samtalet än den redaktör som arbetat närmast författaren och materialet, Christian Manfred?

Plats: Digitalt via Zoom (länk mejlas ut före evenemanget)

Tid: 11 februari kl. 19.00. Samtalet varar cirka 40 minuter och följs av en kort diskussion och frågestund.

Avgift: 50 kr

Anmälan: Senast den 10 februari via denna länk. Obs! anmälan tas emot av Förlagsklubben i Stockholm och kan endast göras via länk.

Notera att medlemmar i Förlagsklubben Syd ska fylla i sina uppgifter under ”Icke medlem” i det formulär som länken leder till.