Hoppa till innehåll

Julavslutning med spännande samtal om spökskriveri!

 
                             Foto: Pixabay

Kan man vara säker på att den som står som författare till en bok verkligen har skrivit den? En märklig fråga kan tyckas, men högst relevant. Under senare år har nämligen fenomenet ”spökskrivare” blivit allt vanligare, även om man sällan pratar högt om det. Till årets julavslutning har vi bjudit in Caroline Grimwalker – en av Sveriges mest anlitade spökskrivare. Vi tänkte diskutera de utmaningar det innebär att skriva en bok åt någon annan. Hur gör man för att fånga en annan författares ton? Är det skillnad mellan olika genrer? Och vad händer om uppdragsgivaren inte alls gillar texten?

Caroline Grimwalker debuterade som författare 2008 med den hyllade självbiografiska romanen ”Champagneflickan” och har sedan dess gett ut en mängd böcker inom olika genrer. Hon har fått mycket uppmärksamhet för sina skräck- och fantasyberättelser och blivit utnämnd till Sveriges skräckdrottning. Hon arbetar även som kursledare, skrivcoach, lektör och som sagt: spökskrivare.

Vi bjuder på föredrag, mat och vin/vatten, kaffe och kaka. Meddela om du har några särskilda kostkrav. Som vanligt kommer vi även i år att ha ett boklotteri. Ta med en bok från ditt jobb eller din bokhylla för att vara med. Boken får gärna ha anknytning till ett förlag eller en utgivning som du varit delaktig i, men det är inget krav. Alla som lämnar en bok till lotteriet får en lott och sedan drar vi vinnare tills alla böcker är utdelade.

Praktisk information:

Tid: Onsdagen den 1 december kl 18.00–ca 20.30

Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö.

Pris: 250 kr (studenter 150 kr) inkl. föredrag, mat, kaffe och kaka. Betala gärna i förväg med Swish till Förlagsklubben Syd 123 694 30 05.

Anmälan: Senast den 26 november till: Erika Feldt erika@wordaudio.se

Om du inte är medlem 2021 så går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via swish eller bankgiro. Avgiften gäller för hela 2022. Skicka i så fall även ett mejl till Erika och berätta om inbetalningen. Tack!

Hjärtligt välkommen önskar styrelsen för Förlagsklubben Syd!