Hoppa till innehåll

Träd i Malmö – promenad och bokprat x två den 21 oktober

Äntligen kan vi bjuda in till en träff – om än i annorlunda tappning. Vi får en guidad kvällspromenad bland träden i Malmö med efterföljande prat om tillblivelsen av boken ”Träd i Malmö”.

Malmö upplevs som en grön stad trots att det är tätt mellan husen. Inte minst bidrar stadens alla träd till detta inbjudande intryck. Träden återfinns i våra stora parker, på de många torgen, som vårdträd i trånga stadsrum och efter gator och cykelvägar. Var helst man går i staden har man träden som följeslagare.

Vi börjar med en vandring på en dryg timme där Gunnar Ericson, f.d. stadsträdgårdsmästare i Malmö och bokens projektledare, tar oss med till ett antal av stadens betydelsefulla träd i Kungsparken. Efter det stannar vi till (under en bok?) och får höra om projektet Träd i Malmö.

Boken är ett samarbete mellan ABF, Malmö Planterings- och försköningsförening och Malmö stad, utgiven av Kira förlag. Magnus Adolfsson, som formgivit boken, och Gunnar Ericsson medverkar och berättar om bokprojektet.

Boken kommer att finnas till försäljning till Förlagsklubbens medlemmar.

Samlingsplats: Vid entrén till Casino Cosmopol, varifrån vi går till Kungsparken där vi promenerar i ca 1 timme.

Tid: Onsdag den 21 oktober kl 17.00–19.00 ca

Ta sig dit: Flera olika bussar går till Gustav Adolfs torg, därifrån promenad ca 10 minuter. Buss 1 och 2, hållplats Malmö Stadsbibliotek, är något närmare.
Anmälan: senast 20 oktober kl. 13.00 till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com.
Avgift: 80 kr (student 50 kr), gäster 100 kr (i mån av plats). Betalas helst via swish: (123 694 30 05), men vi tar även emot kontanter.

Ingen förtäring erbjuds vid detta evenemang, men ta gärna med egen dryck eller snacks om så önskas!

 OBS: Anmälan är bindande. Om du får förhinder är det därför viktigt att du avbokar i tid så att någon annan kan få din plats.

 Hjärtligt välkommen

önskar styrelsen för Förlagsklubben Syd!