Hoppa till innehåll

Upptäck Alnarps stigar och spår – bokvandring 1 september

Äntligen kan vi träffas igen – det är dags för Förlagsklubbens första arrangemang i höst!

Strax utanför Lomma ligger Alnarp med ett slott och arboretum. Följ med till en av Skånes pärlor och vandra genom historien och parken med Boel Sandskär, en av författarna till Alnarpsliv, och Eva Wrede, författare till Alnarp – den gröna ön.

Vad är det som lockar i Alnarp? Alnarps historia är känd sedan 1314 och under 1800-talet bildades det institut som blev grunden till det som i dag är SLU, Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. År 2019 utkom inte mindre än två praktfulla böcker om Alnarp. I detta samtal får du möta två författare som båda har skrivit om Alnarp och höra mer deras olika vägar från start till utgivning samt en guidad tur med guldkorn ur historien om Alnarp. Ta med något trevligt att dricka och äta så avslutar vi med en gemensam fika. Det finns gott om bord att sitta vid i parken.

Alnarpsliv är skriven av Boel Sandskär och Göran Kritz. Boken är utgiven på Bokförlaget Arena och spänner över flera decennier: från den äldre historien som storgods fram till dagens verksamhet. Boken handlar även om människorna som har bott och varit verksamma på Alnarp genom tiderna.

Alnarp – den gröna ön är skriven av Eva Wrede och utgiven på Eva Wrede Förlag och berättar om slottet som egentligen aldrig varit något slott, om träden i parken, om livet på orten och om landskapslabbet. Den innehåller många äldre kartor och fotografier samt bilder av Emma Larsson, som dokumenterat parken under ett år.

Boel Sandskär är hortonom och har disputerat på äppleskorv och skadegörare i ekologisk äppelodling. Boel har varit verksam på Alnarp sedan 1995 och arbetar numera med trädgårdsutbildningar vid SLU i Alnarp. Boel har tidigare utkommit med bland andra boken Skadegörare i trädgården.

Eva Wrede är förlagsredaktör, förläggare och författare. Hon har frilansat som journalist, redaktör och projektledare och arbetar numera som förlagsredaktör på Historiska Media. Eva Wrede Förlag grundades 2017 och har gett ut en rad böcker, bland andra Tågsemester, Tågsemester Norden extra allt och Lomma Strandvägen.

När: Onsdagen den 1 september 2021 kl. 18.30–ca 20.00
Var: Alnarp, mötesplats vid skulpturen Bobos hjärta framför Alnarpsgården

Parkering: Gratis i Alnarp. Obs! för parkering vid restaurangen (P3) behövs p-skiva.

Buss: Regionbuss 139 från Malmö eller Lund. Hållplats: Campus Alnarp

Kostnad: 100 kr (studenter 50 kr). Betala gärna i förväg med Swish till Förlagsklubben Syd 123 694 30 05. Gäster välkomna (100 kr).

OBS: Ta med egen fika!

Anmälan: Senast den 30 augusti 2021 till: shuchin.hysing@gmail.com

Hjärtligt välkommen!

önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd