Hoppa till innehåll

Välkommen på en föreläsning om bilder och bildrättigheter!

Bild: Pixabay/OpenIcons

 

”En bild säger mer än tusen ord”, säger ordspråket, men vem äger bilden och hur får man använda en bild idag? Äntligen kan vi bjuda in till en matnyttig föreläsning med Sara Q Jonasson om rättigheter – och skyldigheter – när det gäller bilder och publicering, både i tryck och digitalt.

Finns det gratisbilder och hur hittar man dem? Vad betyder de olika CC-märkningarna? Får man använda en bild man köpt in hur många gånger som helst? Hur anger man copyright för bilder i en bok och på nätet? Vem äger egentligen bilden? Detta är några av frågorna som Sara kommer att svara på, och det finns även utrymme för diskussion och egna frågor.

Vi inleder kvällen med en enklare vegetarisk förtäring. Föredraget startar när alla är på plats och efteråt blir det kaffe/te och kaka. Meddela vid anmälan om du har några särskilda kostkrav.

Sara Q Jonasson undervisar bland annat om bildrättigheter på utbildningen Förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet. Hon är frilansande egenföretagare och verksam som bildredaktör, men också som översättare och manusförfattare av e-learning. Sara var tidigare anställd på Nationalencyklopedin, NE, som bildredaktör och bildchef.

Tid: Tisdagen den 26 oktober kl. 18.00–ca 19.30

Plats: Sara Jonasson Ord & Bild, Stora Gråbrödersgatan 13 i centrala Lund, porten mellan butikerna Noun och Lek & Sak. Lokalen ligger högst upp i huset, fyra trappor upp.

Avgift: 200 kr (studenter 100 kr) inkl. förtäring, kaffe och kaka. Betala gärna i förväg med Swish till Förlagsklubben Syd nr 123 694 30 05 eller via bankgiro nr 405-3906.

Anmälan: Senast fredagen den 22 oktober till Camilla Adolfsson: camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com

OBS! Detta är ett medlemsevenemang så vi kommer inte att kunna ta mot gäster utifrån. Begränsat antal platser i lokalen så avanmäl dig i god tid om du får förhinder.

Om du inte är medlem 2021 så går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via Swish eller bankgiro. Skicka i så fall även ett mejl och berätta om inbetalningen. Tack!

Hjärtligt välkommen önskar styrelsen för Förlagsklubben Syd!