Hoppa till innehåll

Vi besöker danska bokmässan Bogforum, fredagen den 15 november

 

En tågtur över sundet finns en livlig bokbransch som visar sig från sin bästa sida den 15–17 november. Trots att vi är så geografiskt nära besöker få svenskar den danska bokmässan. Ta chansen och följ med Förlagsklubben Syd till Bogforum fredagen den 15 november.

I mässlokalen Bella Center samlas förlag, författare, bibliotekarier och bokälskare på Bogforum som är höjdpunkten under det danska bokåret. Under mässan delas olika litterära priser ut och det finns en uppsjö av föreläsningar, uppläsningar, samtal och shower – främst på danska men även på engelska.

Bogforum har funnits sedan 1992. År 2017 lockades runt 35 000 besökare och 200 utställare. Det kan jämföras med svenska bokmässans 86 000 besökare och runt 800 utställare (2017). Bogforum har vuxit stadigt och i år väntas fler besökare än någonsin. Kanske med hjälp av Förlagsklubben Syds medlemmar?

På Bogforum 2019 finns bland annat dessa teman, utställare och scenframträdanden:

· B-hallen: Tema ”mat” och ”lev nu”, samt barnboksdelen av mässan.
· C-hallen: Danmarks stora förlag, bokhandlare samt flera stora scener för diskussion, intervjuer och debatter. DR-scenen med livesändningar av diskussionsprogram och podcastinspelning.
· E-hallen: Tema comics och scen för uppläsning och författarsamtal.
· NewPub: Ny del av Bogforum som samlar författare som givit ut sina egna verk samt frilansande redaktörer och bokfolk.

Läs gärna mer här!

Praktisk information:
Vi besöker Bogforum på Bella Center i Köpenhamn fredagen den 15 november 2019.
Alla köper sin egen biljett via hemsidan. Kostnad är 170 dkk inklusive avgifter för biljetthantering.
Gemensam tågresa till Bogforum:
Öresundståg från Lund C kl. 14.40
Öresundståg från Malmö C kl. 14.53
I Ørestad byte till metrolinje M1 till hpl. Bella Center (1 hållplats)

Vi räknar med att komma fram ca 15.30 och går då fritt omkring och upplever mässan. Den som vill ta sig till Bogforum på egen hand möter vi i mässans entré kl. 16.00.

Bogforum stänger kl. 19.00 och, för dem som vill, samlas vi igen för ett glas eller en måltid i mässans restaurang innan vi åker hem.

Anmälan senast den 14 november till Malin Arnberg malin.arnberg@gleerups.se. OBS! Uppge om du reser från Lund eller Malmö samt om du planerar att stanna för restaurangbesök efter mässan.

Hjärtligt välkommen!
hälsar Styrelsen Förlagsklubben Syd