Hoppa till innehåll

Webbseminarium med Rámus förlag onsdagen den 9 februari

”Nobelpriset i litteratur år 2020 går till den amerikanska poeten Louise Glück.”

Så lät det när Mats Malm, torsdagen den 8 oktober samma år, meddelade beskedet som många väntat på med spänning. Valet – som säkert överraskade många – kom även att sätta strålkastarljuset på Rámus, det lilla Malmöbaserade förlag som ger ut Louise Glück på svenska.

Till årets första aktivitet har vi bjudit in Per Bergström, en av Rámus grundare, som kommer att berätta om vad ett sådant prestigefyllt pris har inneburit, för förlaget och författaren. Men även om förlagets historia, andra spännande författarskap och hur det är att driva ett litet oberoende förlag. Förutom att vara en av ägarna till Rámus är Per Bergström ansvarig för Internationell författarscen i Malmö. Han har också tidigare bland annat varit redaktör för tidskriften Pequod och startat litteraturscenen Stanza i Malmö.

Praktisk information:

Tid: Onsdag den 9 februari kl. 18.30–20.00

Plats: Digitalt via Zoom, länk mejlas ut till anmälda deltagare dagen innan.

Avgift: 100 kr. Studenter betalar 50 kr. Betala avgiften i förväg via swish till Förlagsklubben Syd via nummer: 123 694 30 05 eller via bankgiro nr 405-3906.

Om du inte är medlem 2022 så går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via swish eller bankgiro. Skicka i så fall även ett mejl och berätta om inbetalningen. Tack!

Anmäl dig senast 7 februari till erika@wordaudio.se.

Hjärtligt välkommen

önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd