Årsmöte med panelsamtal om översättaryrket

Varmt välkommen till föreningens årsmöte! Efter genomgången dagordning avnjuter vi buffé med vin och därefter lyssnar vi på ett spännande panelsamtal om översättarnas roll i bokbranschen. Vi gästas av översättarna Jonas Rasmussen och Annika Sundberg som kommer att berätta om allt från yrkets vardag med olika slags uppdrag till funderingar kring hur framtiden ser ut för översättarkåren i den svenska bokbranschen.  

Jonas Rasmussen är framförallt verksam som översättare av dansk lyrik och prosa och har bland annat översatt Pia Tafdrup och Claus Beck-Nielsen. Han sitter dessutom i styrelsen för Översättarsektionen inom Författarförbundet. Jonas kommer att samtala med Annika Sundberg, som framförallt översätter skönlitteratur från engelska till svenska, däribland författare som Katherine Webb och Sophie Kinsella.

Kvällens panelsamtal kommer att modereras av Kettil Kasang från Östervärns antikvariat och förlaget Anti. Han kommer att leda in samtalet på en rad intressanta frågeställningar: Hur ser villkoren ut för översättarna i dagens bokbransch? Vilka utmaningar möter översättaren i vardagen? Och hur brukar arbetsprocessen se ut?

Praktisk information:

Kl. 18.30 inleder vi med årsmötet

Kl. 19.00 serveras en enklare middag med vin och alkoholfritt alternativ

Kl. 20.00 börjar kvällens panelsamtal om översättaryrket

Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö

Pris: 150 kr inklusive mat och dryck (studenter 100 kr). Du kan betala avgiften via swish till Förlagsklubben Syds swishnummer: 123 694 30 05. Du kan fortfarande välja att betala kontant, men vi är tacksamma om du då tar med dig jämna pengar.

OBS: Årsmötet är för medlemmar som redan har betalt årsavgift för 2018 (och för student-medlemmar). Övriga medlemmar är välkomna till buffé och seminarium med start kl 19.00, och kan då passa på att betala årsavgiften för 2018 på plats (200 kr).

Anmäl dig senast söndag 4 mars kl 12.00 till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com

Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd

 

Bild: Sven Nordqvist för Författarförbundets översättarsektion