Årsmöte + seminarium om bokomslagsformgivning

 Varmt välkommen till Förlagsklubbens Syds årsmöte 2019! Efter genomgången dagordning avnjuter vi buffé med vin och därefter blir det föredrag och diskussion om formgivning av bokomslag med två rutinerade grafiska formgivare med olika förutsättningar.

Cecilia Pettersson som är frilansande formgivare har tidigare arbetat flera år med design och konceptutveckling i Nederländerna och driver sedan 2013 egna firman Pica pica design studio, där hon bl.a. gör omslag till såväl skönlitteratur som fackböcker.

Francisco Ortega är sedan många år anställd som formgivare på Studentlitteratur och gör många av förlagets omslag för kurslitteratur och kompetensutveckling. Han föreläser även i grafisk formgivning på Lunds universitet.

De båda visar exempel på sina alster, hur processen från beställning till färdigt omslag kan se ut, och ger en inblick i utmaningarna att förnya sig, hitta inspiration och ständigt vara kreativ. Efter föredragen inbjuds vi till samtal och frågor.

Praktisk information:

Datum: Torsdag 7 mars

Kl. 18.30 inleder vi med årsmötet
Kl. 19.00 serveras en vegetarisk buffé med vin och alkoholfritt alternativ
Kl. 20.00 börjar kvällens föredrag och samtal om bokformgivning

Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö

Pris: 200 kr inklusive mat och dryck (studenter 100 kr). Du kan betala avgiften via swish till Förlagsklubben Syds swishnummer: 123 694 30 05. Du kan fortfarande välja att betala kontant, men vi är tacksamma om du då tar med dig jämna pengar.

OBS: Årsmötet är för medlemmar som har betalat årsavgift för 2019. Det går bra att betala avgiften (200 kr) på plats eller i förväg via swish, se ovan. Övriga är välkomna till buffé och seminarium med start kl 19.00.

OSA: Anmäl dig senast måndag 4 mars kl 17.00 till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com
Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd