Följ med till Skarhults slott!

I samarbete med Skarhults slott är vi stolta över att kunna bjuda in till en kväll i historiens tecken. Skarhults slott har i flera utställningar de senaste åren lyft fram kvinnors roll i historien – i syfte att förändra historieskrivningen. Alexandra von Schwerin, slottsfru och projektledare, guidar oss genom utställningen och möter oss därefter i ett samtal tillsammans med historieforskaren Svante Norrheim från Lunds universitet. Medverkar i samtalet gör även läromedelsutvecklare och redaktörer från NE, Gleerups och Studentlitteratur samt läromedelsförfattaren Susanna Hedenborg från Malmö högskola.

Alexandra von Schwerin har på olika sätt arbetat med att påverka och skapa diskussion kring historieskrivningen i allmänhet, och i läromedel i synnerhet. Hon har arrangerat utställningar och evenemang, skrivit debattartiklar samt initierat en serie kortfilmer för unga om Sveriges dolda kvinnohistoria.

Vad är det som styr historieskrivningen? På vilket sätt kan nya perspektiv på historien lyftas fram? Vilken plats har den sortens historierevidering i läromedel? Hur går det till när ett läromedel kommer till eller revideras?

Resa till och från slottet (Malmö-Lund-Skarhult) samt en enklare måltid ingår i anmälnings¬avgiften. Detaljerad info kommer efter anmälan.

När? Onsdag 23 augusti, avresa Malmö kl 16.00, åter Malmö ca 21.00.
Var? Skarhults slott, Hurva. Skarhults slotts hemsida hittar du här. 
Hur? Avgift: 250 kr för medlemmar, 125 kr för studenter. Bussresa ToR, inträde, guidning samt veg. soppa, vatten, kaffe + kaka ingår. Blå bussen tar oss från Malmö via Lund till Skarhults slott. Ange i anmälan var du går på, eller om du hellre tar dig till Skarhult på egen hand. Guideturen börjar ca kl 17.00.
Vi tar både swish och kontanter. Swishnummer: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förväg och visa upp kvittensen på plats). Har du inte redan betalt medlemsavgift för 2017 så går det bra att göra det också.
Anmälan: senast måndag 21 augusti kl 12.00 till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com
OBS: begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna! önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd