Förlagsklubben Syd bjuder in till sommaravslutning med fokus på bokbranschens framtid

Vart är bokbranschen på väg? Vilka hot och möjligheter nalkas? Och vilka trender i omvärlden måste bokförlagen anpassa sig till? Detta är några av de frågeställningar som kommer att prägla Förlagsklubben Syds sommaravslutning den 13 juni då vi ska få lyssna på ett spännande panelsamtal om bokbranschens utveckling under senare år. Under kvällen kommer vi även att få avnjuta en god buffé med vin samt ett klurigt litteraturquiz.

Nya digitala villkor, sjunkande omsättning, hårdare konkurrens, omtalade uppköp och kanalförskjutning – de senaste åren har bokbranschen varit i gungning. Till sommaravslutningen 2018 har Förlagsklubben Syd bjudit in några branschprofiler för att låta dem diskutera utvecklingen. Vilka förändringar är mest avgörande? Hur påverkas det praktiska arbetet på förlagen? Och vad tror de om aktuella tendenser som streamade ljudböcker, print-on-demand, egenutgivning och digitala läromedel?

I panelsamtalet medverkar:
Erik Osvalds, VD och förlagschef på Historiska Media samt styrelseledamot i
De Oberoende och Svensk Bokhandel
Åsa Steholt, VD på Gleerups Utbildning och koncernchef för Berling Media samt ordförande i branschorganisationen Svenska Läromedel
Sölve Dahlgren, journalist, författare och chefredaktör på nyhetssajten Boktugg samt delägare i Hoi förlag

Moderator:
Ann Lingebrandt, litteraturkritiker och kulturskribent på Sydsvenskan

När? Onsdag 13 juni kl 18.30 – ca 21.00
Var? Studentlitteratur, Åkergränden 1, Lund (stadsbuss 4, hållplats Mobilia)
Hur? Avgift: 200 kr för medlemmar, 100 kr för studenter. Inkl. buffé, vin, kaffe och kaka. Vi tar både swish och kontanter.
Swishnummer: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förhand mot uppvisande av överföring). Har du inte redan betalt medlemsavgift för 2018 så går det bra att göra det på plats.

Anmälan: senast måndag 11 juni till cecilia.ek@historiskamedia.se
OBS: begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna! önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd