Förlagsvandring i Malmö

Förlagsvandring i Malmö onsdagen den 3 maj från kl. 16.00

Välkommen att följa med på en spännande vandring i Malmös brokiga förlagsflora! 

I höstas arrangerade Förlagsklubben Syd en mycket uppskattad och välbesökt förlagsvandring i Lund – och nu har turen kommit till Malmö! Följ med på en spännande vandring som tar oss till fyra olika förlag:

Turen startar hos tidskriftsförlaget Historiskan, som sätter kvinnors roll i historien i fokus. Vi går sedan vidare till Kira förlag, med utgivning inriktad på Öresundsregionen. Därefter besöker vi Roos & Tegnér, kända för sina populära och aktuella fackböcker. Hos Roos & Tegnér passar vi även på att äta och mingla lite. Vi avslutar kvällen nere i källaren hos Vertigo förlag, som har sin hemvist i Malmö sedan Alexandra Nedstam tog över företaget för drygt ett år sedan.

På varje stopp får vi en presentation av företaget, dess utgivning och arbetssätt. Besöken kan leda in oss på intressanta frågor såsom: Hur ser Malmös litteraturscen ut? Vilka möjligheter finns i det lokala? Och hur ser förlagen på sin framtid?

Startplats: Historiskan, Bergsgatan 2, Malmö (nära Kulturbolaget)

Slutplats: Vertigo förlag, Karlshamnsgatan 4, Malmö (mitt emot Nya Tröls)

Tid: Onsdagen den 3 maj kl. 16.00–ca 20.30

16.00–16.45 Historiskan
17.00–17.30 Kira förlag
17.35–19.30 Roos & Tegnér
19.45–20.30 Vertigo förlag

Det finns möjlighet att ansluta under vandringen, meddela detta i så fall i samband med anmälan. Meddela även om du behöver specialkost.

Avgift: 100 kr för medlemmar (studenter från förlagsutbildningen 50 kr). Vi tar både swish och kontanter (tacksamma för jämna pengar vid kontantbetalning).
Har du inte redan betalt medlemsavgiften för 2017 så går det bra att göra det på plats.

Anmälan: senast fredagen den 28 april till Marthina Elmqvist,
marthina@elmqvist.org
Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd