Inbjudan julavslutning 7 december

Befinner sig litteraturkritiken i en kris? Eller snarare i en vital omvandling? Dagstidningarnas pressade ekonomi har resulterat i att bokrecensioner har fått en alltmer undanskymd roll. Samtidigt har bokbloggarna formligen exploderat som fenomen under det senaste decenniet. Hur har detta påverkat litteratursamtalet i Sverige? Detta ämne står i fokus under Förlagsklubben Syds julavslutning torsdagen den 7 december. Varmt välkommen!

Under de senaste åren har allt fler dagstidningar tvingats till nedskärningar, sammanslagningar och uppsägningar. Litteraturkritiken har i stor utsträckning lagts ut på frilansare och får ett minskat utrymme i tidningarna. Vad innebär denna utveckling för litteraturens status i samhället? Vilken roll har de alltmer betydelsefulla bokbloggarna i det offentliga boksamtalet? Och hur agerar förlagen för att fortsätta nå ut med sina böcker i media?

Till julavslutningen har vi bjudit in Gabriella Håkansson, litteraturkritiker och journalist, samt bokbloggarna Ulrica Lejbro (Kulturkollo, Västmanländskans bokblogg) och Jesper Olsson (Det här har jag läst) för ett spännande panelsamtal kring litteraturkritikens ställning. Under kvällen får vi också ta del av en god buffé med vin samt ett quiz som sammanfattar litteraturåret. Det blir också traditionellt boklotteri – så ta med en valfri bok om du vill skänka till potten!

Plats: Studentlitteratur, Åkergränden 1, Lund
Tid: Torsdag 7 december kl 18.00-21.00
Avgift: 200 kr för medlemmar (100 kr för studenter) inkl dryck och lättare förtäring.
I mån av plats är gäster/icke medlemmar välkomna och betalar då 250 kr.
Ange i anmälan om du behöver specialkost.
Betalning: Vi tar både swish och kontanter. Swish-nummer: 123 694 30 05
(det går fint att betala i förväg och visa upp kvittens på plats).
Anmälan: senast måndag 4 december kl 17.00 till Camilla Adolfsson camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com
Obs! Anmälan är bindande. Vid avanmälan samma dag som aktiviteten eller utebliven närvaro debiteras halva avgiften.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd