Julavslutning med Petra Ward

2016 börjar närma sig sitt slut och det är dags för årets sista träff med Förlagsklubben Syd! Den här gången är vi mycket glada över att Petra Ward gästar oss. Hon har varit agent för illustrerade fackböcker i över 20 år, varav 15 år på engelska förlag i London och de senaste 5 åren på Norstedts Agency. Hur når man framgång utomlands med illustrerade fackböcker? Petra kommer att berätta historien om hur Norstedts Agency lyckades dubblera sin utlandsförsäljning genom en medveten och långsiktig strategi. 

Förra året rapporterade Svensk Bokhandel att Norstedts Agency har ökat sin utlandsförsäljning av illustrerade fackböcker med 100 procent. Bakom denna utlandssatsning stod bland andra Petra Ward. Hon menar att en del av förändringen är tack vare att utlandsförsäljningen tas på större allvar nu och att planerna kring den finns med redan vid utgivningsbeslutet för illustrerade fackböcker. Hur har strategin sett ut? Vilka böcker är intressanta? Och vilka framgångar och motgångar har Petra upplevt under sin tid som agent?

Svenska förlag har ett gott rykte i utlandet, och våra illustrerade fackböcker håller hög kvalitet. Ett fenomen som blir allt vanligare är samtryck mellan länder – idag står samtrycken för 70 % av Norstedts totala utlandsförsäljning. Petra Ward förklarar denna utveckling och reder ut begreppen mellan samproduktion och licensavtal.

Under kvällen serveras en buffé med vin, öl eller alkoholfritt. Givetvis blir det även ett traditionsenligt boklotteri, så ta gärna med dig en eller flera böcker som bidrag.

Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö

Tid: Torsdag 1 december kl. 18.00 – ca 20.30

Avgift: 150 kr för medlemmar, inklusive buffé och vin samt kaffe och dessert. (Studenter från förlagsutbildningen: 100 kr). Ange i anmälan om du behöver specialkost.

Betalning: Numera kan du betala avgiften via swish. Du kan fortfarande välja att betala kontant, men vi är tacksamma om du då tar med dig jämna pengar.

Har du ännu inte betalt medlemsavgiften för 2016? Då erbjuder vi dig nu att köpa medlemskap för 2017 och få detta evenemang ”på köpet”.

Anmälan: senast tisdag 29 november till malin.arnberg@gleerups.se

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd