Kommande seminarium med formgivaren Petter Lönegård

Hur jobbar en formgivare med en bokproduktion? Hur kan man få ett bättre flöde från manus till tryck? Och hur kan man som förläggare dra nytta av formgivarens arbete när det gäller marknadsföring? Förlagsklubben Syd har till novembermötet bjudit in formgivaren och illustratören Petter Lönegård.

Petter Lönegård driver den kreativa byrån Lönegård & Co, som arbetar med inriktning mot illustration, grafisk formgivning och bokproduktion. Företaget startades 1998 och består i dagsläget av fyra medarbetare. Tillsammans arbetar de med såväl små som stora kunder, däribland bokförlagen Historiska Media och Gleerups. De har även många kunder som ger ut böcker i Lund, däribland märks Domkyrkan, Gamla Lund, Lunds universitetshistoriska sällskap.

Vi börjar kvällen i Historiska Medias lokaler på Bantorget i Lund, där Petter Lönegård ska berätta om bokproduktion utifrån några genomförda projekt, såsom böckerna Regalskeppet Kronan (Historiska Media 2016) och Olympen (Premium Publishing 2014). Han kommer att beskriva hur Lönegård & Co planerar och organiserar ett större bokprojekt samt hur de jobbar med digitala tjänster. Vi får även höra om bildurval och bildbearbetning samt hur man kan jobba med marknadsföring redan i produktionsstadiet.

Efter samtalet är det fritt fram för frågor, och därefter beger vi oss den korta biten till Lönegård & Co’s lokaler på Lilla Fiskaregatan. Här blir det mingel med kaffe och kaka samt möjlighet att träffa firmans medarbetare och bläddra i böcker.

Plats: Historiska Media, Bantorget 3 + Lönegård & Co, Lilla Fiskaregatan 5

Tid: Tisdag 8 november kl. 18.00 – ca 20.00

Avgift: 100 kr för medlemmar, inklusive dryck och lättare förtäring samt kaffe och kaka. (Studenter från förlagsutbildningen: 50 kr). Ange i anmälan om du behöver specialkost.

Betalning: Numera kan du betala avgiften via swish. Du kan fortfarande välja att betala kontant, men vi är tacksamma om du tar med dig jämna pengar.

Har du ännu inte betalt medlemsavgiften för 2016? Då erbjuder vi dig nu att köpa medlemskap för 2017 och få resterande månader av detta år på köpet.

Anmälan: senast måndag 7 november till Karin Frisendahl på karin@frisendahl.se

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd