Norstedts förlagschef gästar Förlagsklubben Syd

Sveriges näst största förlag Norstedts står inför en omvälvande tid med nya ägarna Storytel. Samtidigt försöker man tillmötesgå bokmarknadens nya krav på olika digitala läsformat. Eva Gedin, förlagschef för Norstedts Skönlitteratur, gästar Förlagsklubben Syd för att tala om förlagets framtid och utmaningar.

Det var många som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Storytel skulle ta över som nya ägare för anrika Norstedts förlag. På 2017 års första förlagsklubbsmöte gästas vi av Norstedts skönlitterära förlagschef Eva Gedin som kommer att berätta om hur framtiden ser ut för förlaget, hur förlaget har bemött efterfrågan från bokmarknaden genom att erbjuda alla sina titlar som såväl e-bok som print-on-demand, hur man balanserar mellan smal kvalitetsutgivning, tunga förlagsflaggskepp som PO Enquist, Torgny Lindgren och storsäljare som Fifty Shades of Grey. Därtill berättar Gedin också om sin roll som ordförande för Svenska Förläggareföreningen.

Eva Gedin har varit anställd på Norstedts sedan 1995 och är sedan 2009 förlagschef för Norstedts Skönlitteratur. Hon har arbetat för W&W, Berghs förlag, Gedins förlag, Barnens bokklubb och var en av grundarna till Koala Press som senare blev Tivoli. Sedan i våras är hon ordförande för Svenska Förläggareföreningen.

Plats: Studentlitteratur, Åkergränden 1, Lund
Tid: Tisdag den 31 januari kl. 18.00–ca 20.00
Avgift: 100 kr för medlemmar, inklusive smörgås och kaffe/te (studenter från förlagsutbildningen 50 kr). Ange i anmälan om du behöver specialkost.

Numera kan du betala avgiften via swish. Du kan fortfarande välja att betala kontant, men vi är tacksamma om du då tar med dig jämna pengar.
Betala gärna medlemsavgiften, 200 kr, för 2017 på plats.
Anmälan: senast torsdag 26 januari kl 15.00 till Camilla Adolfsson camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com
OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd