Sommaravslutning på Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn

Förlagsklubben Syd bjuder in till sommaravslutning med besök på Det Konglige Bibliotek i Köpenhamn.

Lise Bach Hansen, programchef och producent, kommer att visa oss runt i såväl bibliotekets äldre del som i den nyare byggnaden ”Sorte Diamant” där bibliotekets författarprogram och publika verksamhet håller till. Missa inte denna spännande möjlighet att få insyn i ett av Nordens största bibliotek och litterära scener! 

Efter besöket blir det restaurangbesök och hygge för dem som vill.

Grundat 1661 är Det Konglige Bibliotek Danmarks nationalbibliotek med landets mest kompletta samling av danska tryck och böcker om Danmark tryckta i utlandet. I samlingarna finns därtill en rad rariteter såsom en B42:a – Gutenbergs 42-radiga bibel. Biblioteket huserar också tre museer, restaurang, kafé och är varje år värd för hundratals arrangemang, såväl författarbesök som konserter och konstutställningar.

Bibliotekets Internationella författarscen initierades 2008 av Lise Bach Hansen, som idag är programchef och producent på biblioteket. Bara de senaste åren har scenen bland annat besökts av Salman Rushdie, Hillary Clinton, Siri Hustvedt, Dario Fo och Kofi Annan. Bach Hansen kommer att berätta för oss om biblioteket och dess verksamhet samt visa oss runt i såväl bibliotekets äldre del som i den 1999 tillbyggda delen ”Sorte Diamant”.

När? Torsdag 26 maj kl 17.00

Var? Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København

Hur? Tåg från Lund kl 15.41 alt Malmö C kl 15.53 med avstigning på Ørestad station och därifrån Metro1 mot Vanløse (16.24, 16.28 eller 16.32 ) till Kongens Nytorv. Därifrån är det cirka 15 min promenad ner till Diamanten.

Om du inte har betalat årsavgift för 2016 går det bra att göra det på plats.

OBS! Ingen förtäring ingår, men vi föreslår att de som vill gemensamt går för att äta/dricka efteråt. Ange intresse för detta i anmälan.

Anmälan: Senast tisdag 24 maj kl 18.00 till: marthina@elmqvist.org

Begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna! önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd

Mer om Diamanten hittar du här:
http://www.kb.dk/da/dia/index.html

Mer om utställningen hittar du här:
http://www.kb.dk/da/dia/udstillinger/skatteudstilling2016.html