Stort tack till Elnaz & Svenska PEN!

elnaz

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack till alla er som medverkade på årsmötet! Det blev en mycket intressant och lärorik kväll om organisationen Svenska PEN och deras viktiga arbete i kampen för det fria ordet. Engagemanget hos publiken var stort denna kväll, med många frågor och funderingar. Vi var många som blev berörda.

Stort tack till Elnaz Baghlanian som gästade oss! Hon berättade även om det sk fristadssystemet, som innebär att kommuner tar emot hotade författare under ett par år så att de kan leva och verka fritt. Vi hade extra tur under kvällen, eftersom fd fristadsförfattaren Nasrin Madani från Iran var på plats i publiken. Hon bjöds upp på scen för att berätta om sitt arbete som journalist och poet, och om hur hon hotades och censurerades i hemlandet. Och vad det innebar för henne att få möjligheten att komma till Sverige. 

Elnas berättade även om Svenska PENs internationella webbtidskrift Dissidentbloggen, som publicerar de texter som makthavare vill sudda ut. Gå gärna in och läs: https://www.dissidentblog.org/sv