Vad händer med det svenska deckarundret?

Under många år har svenska deckare rönt stora framgångar, inte bara här på hemmaplan. ”Scandinavian Crime” är numera ett vedertaget begrepp runt om i världen och svensk kriminallitteratur har blivit en av våra stora exportvaror. Vad beror det här på egentligen? Och hur ser framtiden ut för de svenska deckarna – kommer trenden att hålla i sig? Ja, det är några av de frågor vi kommer att ta upp på årets sista medlemsmöte i Förlagsklubben Syd, den 4 december.

Till årets julavslutning har vi bjudit in Gunilla Wedding, kulturchef på Skånska Dagbladet och ledamot av Svenska Deckarakademin, Kerstin Bergman, docent i litteraturvetenskap som forskat om deckare i litteratur, film och tv och även hon
ledamot av Svenska Deckarakademin samt Olle Lönnaeus, journalist och författare till flera prisade kriminalromaner. Tillsammans kommer de att diskutera det svenska deckarundrets orsaker och betydelse – och framtid.

Det blir även traditionsenligt boklotteri så kom ihåg att ta med en eller flera böcker – en lott per bok!

När? Tisdag 4 december, klockan 18.30
Var? Studentlitteratur, Åkergränden 1, Lund (stadsbuss 4, hållplats Mobilia)
Hur? Avgift: 200 kr för medlemmar (blir du medlem denna kväll inkluderas 2019 i medlemskapet), 100 kr för studenter. Priset inkluderar middag, vin, kaffe och kaka. Säg till om du behöver specialkost.
Vi tar både swish och kontanter. Swishnummer: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förväg och visa upp kvittensen på plats).
Anmälan: Senast fredag 30 november klockan 12.00 till erika@nilssonforlag.se

OBS: Begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande. Vid avanmälan samma dag som aktiviteten eller utebliven närvaro debiteras halva avgiften.

Hjärtligt välkommen!
önskar styrelsen för Förlagsklubben Syd