Välkommen till årsmötet! Vi gästas av bokhandlaren Anders Billing

Varmt välkommen till föreningens årsmöte! Efter genomgången dagordning gästas vi av bokhandlaren Anders Billing, som äger Nils Asp Bok & Pappershandel i Höllviken. Han är även VD för bokhandelskedjan Ugglan, som under hösten 2016 växte med hela sex butiker.

Anders Billing har varit bokhandlare i 27 års tid och kommer att berätta för oss om sina erfarenheter av utvecklingen i branschen under denna tid. Utöver sin roll som bokhandelsägare och VD för Ugglan är han dessutom styrelseledamot i Svenska Bokhandlareföreningen. Han har med andra ord full koll på allt som händer kring den fysiska bokhandeln i Sverige – från avtal, kundvård och försäljningsstatistik till utmaningar och framtidsplaner.

Bokhandelskedjan Ugglan består idag av 60 medlemsbutiker runtom i landet. Ugglanbutikerna arbetar under profilen “Hela familjens bokhandel” och har ofta en stark lokal prägel. Hur lyckades kedjan värva sex nya butiker hösten 2016? Vad hoppas Anders Billing att detta ska resultera i? Och hur ser vardagen ut som bokhandlare i ett litet samhälle?

 

Praktisk information inför årsmötet:

Kl. 18.30 inleder vi med årsmötet
(årsmötet är för medlemmar som betalt årsavgift, övriga är välkomna kl. 19.00)
Kl. 19.00 serveras en enklare buffé med vin och alkoholfritt alternativ
Kl. 19.30 börjar kvällens seminarium
Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö
Pris: 150 kr inklusive mat och dryck (studenter 100 kr). Numera kan du betala avgiften via swish! Förlagsklubben Syds swishnummer: 123 694 30 05
Du kan fortfarande välja att betala kontant, men vi är tacksamma om du då tar med dig jämna pengar.
Årsmötet är för medlemmar som har betalt årsavgift för 2017 (senast 28 februari). Övriga medlemmar är välkomna till buffé och seminarium med start kl 19.00, och kan då passa på att betala årsavgiften för 2017 på plats.
Anmälan senast tisdagen 7 mars kl. 12.00 till malin.arnberg@gleerups.se
OBS! Anmälan är bindande.

Hjärtligt välkomna önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd