Vi besöker Svenska Akademiens Ordbok

SAOBSvenska Akademiens ordbok är ett historiskt uppslagsverk som beskriver svenskt skriftspråk från 1521 fram till våra dagar. SAOB är i dag det mest omfattande uppslagsverket i Norden – och ännu är det ej färdigställt. Missa inte detta spännande tillfälle att få insyn i SAOB:s verksamhet!

SAOB:s redaktion sitter i vackra lokaler på Dalbyvägen i Lund. Ordboksredaktörernas vardag består till stora delar av att tolka svenska ords ursprung, ge exempel på hur orden används och att analysera olika stavningsformer.

Anton Lundqvist arbetar som ordboksassistent på SAOB, och av honom får vi en fascinerande inblick i redaktionens omfattande arbete. Hur går arbetet med ordboken till rent praktiskt? Hur har det förändrats i och med digitaliseringen? På vilket sätt, och av vilka yrkesgrupper, används ordboken? Och hur försvarar den sin ställning i dagens samhälle?

Vi kommer även att få ta en tur ner i SAOB:s arkiv som rymmer otroliga samlingar …

Plats: SAOB, Dalbyvägen 3, Lund (nära gymnasieskolan Spyken)

Tid: Tisdag 6 oktober kl. 18.00 – ca 20.30

Avgift: 100 kr, inklusive smörgås och dryck (studenter från förlagsutbildningen 50 kr). Ange i anmälan om du vill ha specialkost. Vi är tacksamma om du tar med jämna pengar!

 Om du inte har betalat medlemsavgiften för 2015 så går det bra att göra det på plats.

 Anmälan: senast den 4 oktober kl. 12.00 till Camilla Adolfsson,

camilla.adolfsson@studentlitteratur.se

OBS: Begränsat antal deltagare! Först till kvarn gäller.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd