Vi gästar Science Fiction-bokhandeln i Malmö!

Den fysiska bokhandeln brottas med allt fler problem. Konkurrensen från nätbokhandeln är hård och med jämna mellanrum får vi höra hur ännu en boklåda någonstans i Sverige har tvingats lägga ner. Men Science Fiction-bokhandeln är ett undantag. Ett ständigt ökande intresse för genren och en växande kundkrets gjorde att Malmöbutiken häromåret flyttade till dubbelt så stora lokaler. 

Den första Science Fiction-bokhandeln startade i liten skala på Kungsholmen i Stockholm av Skandinavisk förening för science fiction. Några år senare slog man sig ihop med en affär för serier, och i takt med att verksamheten utvidgades flyttade man i mitten av 90-talet till en lokal i Gamla stan. Under början av 2000-talet tillkom två nya butiker, en i Göteborg och en i Malmö.

På årets första medlemsmöte kommer vi att besöka SF-bokhandeln i Malmö. Karin Waller, butikschef med mångårig erfarenhet av den här sortens litteratur, berättar om bokhandelns historia och utveckling, och ger sin syn på varför just de har lyckats så bra i en annars krisdrabbad bransch. Även Nene Ormes, som både är fantasyförfattare och anställd i bokhandeln, kommer att medverka.  

När? Tisdag 30 januari, klockan 18.30

Var? SF-bokhandeln, Södra Förstadsgatan 26 i Malmö

Hur? Avgift: 100 kr för medlemmar, 50 kr för studenter. Vi bjuder på enklare måltid med dryck.

Vi tar både swish och kontanter. Swishnummer: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förväg och visa upp kvittensen på plats). Har du inte redan betalt medlemsavgift för 2018 (200 kr) så går det bra att göra det också.

Anmälan: Senast fredag 26 januari klockan 12.00 till Erika Feldt på erika@nilssonforlag.se

OBS: Begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande. Vid avanmälan samma dag som aktiviteten eller utebliven närvaro debiteras halva avgiften.

Hjärtligt välkomna!

önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd