Vi gästar Sveriges största oberoende ljudboksförlag

Den 16 november besöker vi Word Audio Publishing – Sveriges största oberoende ljudboksförlag. Under kvällen kommer VD:n Mattias Lundgren och förläggare Jessica Rudin berätta om Word Audios arbete och hur de ser på framtiden.

Word Audio är del i Sveriges snabbt växande marknad för ljudböcker. Allt fler titlar ges ut i strömmat format direkt, istället för att som tidigare läsas in när de visat sig sälja bra som tryckta böcker. Den nya tekniken ger möjlighet till snabb och flexibel distribution jämfört med fysiska ljudböcker på CD-skiva. Word Audio grundades år 2006 då branschen såg helt annorlunda ut. Sedan dess har förlaget växt stadigt, och räknas idag som Sveriges största oberoende ljudboksförlag, med en backlist på ca 650 titlar.

Under hösten har bolaget fått nya delägare då en av grundarna köpts ut. En av dessa är Jessica Rudin som även jobbar som projektledare och förläggare på förlaget. Word Audio siktar högt och fortsätter att utveckla sin ljudboksproduktion, men startar även spännande samarbeten med förlag som Modernista och Vulkan och skapar nya utgivningslinjer som t.ex. Risky Romance (ljudböcker inom genren erotik och romance). Men vad mer är på gång? Allt detta kommer förlaget att berätta om under vårt besök, och samtalet kommer även att leda oss in på intressanta frågor som: Hur har utgivningen i Sverige förändrats under det senaste decenniet? Vilka är det som lyssnar på ljudböcker idag? Och varför vänder sig andra förlag till Word Audio för att höra om trender och få tips?

Plats: Word Audio Publishing, Nordenskiöldsgatan 19, Malmö
Tid: Torsdag den 16 november kl. 18.00–ca 20.00
Avgift: 100 kr för medlemmar (70 kr för studenter), inklusive dryck och lättare förtäring. Ange i anmälan om du behöver specialkost.
Betalning: Vi tar både swish och kontanter. Swish-nr: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förväg och visa upp kvittens på plats).
Anmälan: senast tisdag 14 november kl 15.00 till Camilla Adolfsson camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com
Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd