Vi ser fram emot ett spännande 2016

Förlagsklubbens styrelse önskar alla medlemmar en lugn och fridsam jul med mycket bokläsning! Nu ser vi fram emot ett spännande nytt år. 

Höstens sammankomster har varit välbesökta och berört mycket skiftande ämnen – allt från bokbranschens digitalisering och besök på SAOB till paneldiskussion kring fasta bokpriser och underhållande hågkomster av författaren och radioprataren Kalle Lind.

Våren blir förhoppningsvis minst lika intressant med ämnen som egenpublicering av böcker,
hotade fristadsförfattare och serietecknare. På förslagslistan finns ytterligare spännande ämnen,
såsom bokformgivning, språkvård och branschanalys.

Har du själv någon idé eller förslag till seminarium som du tycker att Förlagsklubben ska realisera? Tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen.

Nästa aktivitet med förlagsklubben är planerad till måndagen 25 januari 2016.
Då får vi träffa Lotten Skeppstedt, som är produktchef på Bonnierförlagens stora egenutgivningssatsning vid namn Type & Tell. Varför storsatsar Bonnier på självpublicering? Och vad kan denna utveckling komma att innebära för bokbranschen i stort? Det är frågor som kommer att diskuteras under detta möte.

Årsmötet ligger som vanligt i början av mars (preliminärt torsdag 3 mars) och kommer att ha fokus på hotade författare och Sveriges fristadssystem.

Håll dig uppdaterad om Förlagsklubbens evenemang via våra mejlutskick, men också via Facebooksidan Förlagsklubben Syd – gå gärna in och gilla oss!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR  önskar styrelsen för Förlagsklubben Syd!

Camilla Adolfsson, Malin Arnberg, Cecilia Ek, Marthina Elmqvist, Erika Feldt, Erik Hirschfeld, Ann Moen, Lotta Severin och Eva Trägårdh