Hoppa till innehåll

Fåglar och bokprat den 12 maj!

Följ med ut i Slottsparken i Malmö för en fågelvandring och picknick med Förlagsklubben Syd. Erik Hirschfeld och Jalle Lorensson är ett radarpar i ornitologkretsar som denna kväll berättar för oss om fåglarnas liv och utgivning av böcker om fåglar. Hur skriver man pedagogiskt om fågelskådning? Varför ska man ägna sig åt det? Och hur börjar man fågelskåda? Boken ”Bli en fullfjädrad fågelskådare” är den senaste av Erik Hirschfeldts många böcker om fåglar, och den svarar på de flesta av en nybörjares frågor. Erik berättar om hur boken blev till och vilka speciella utmaningar det är att ge ut böcker på detta område.

Erik Hirschfeld är fågelskådare, författare, fotograf och föreläsare. Han drev tidigare Hirschfeld förlag som gav ut böcker mestadels om fåglar, för vuxna och barn. Han är också rådgivare till den brittiska fågeltidskriften Birdwatch samt VD för Skandinaviens största renodlade naturresebyrå, AviFauna Naturresor.

Hem

Jalle Lorensson är mest känd från malmöbandet Wilmer X, men är även styrelseordförande för Sveriges kulturskoleråd och var fram till hösten 2021 chef för Malmö Kulturskola. Intresset för fåglar förde honom samman med Erik och de båda har fågelskådat tillsammans i decennier.

https://www.sydsvenskan.se/2022-03-03/jalle-lorensson-jag-ar-lycklig-nar-jag-fagelskadar

Evenemanget är en exklusiv variant av Erik och Jalles uppskattade fågelvandringar, med ett litterärt anslag för oss i Förlagsklubben Syd.

Ta med egen mat och dryck så avslutar vi med picknick i parken.

Tid: Torsdagen den 12 maj kl. 18.00–ca 20.00

Plats: Slottsparken, Malmö. Vi samlas vid lekplatsen bredvid Malmö stadsbibliotek

Avgift: 150 kr (även för studenter) Betala gärna i förväg med Swish till Förlagsklubben Syd 123 694 30 05. OBS! Ta med egen fika och något att sitta på.

Anmälan: Senast den 9 maj till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com

Om du inte är medlem än 2022 så går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via Sswish eller bankgiro. Skicka i så fall även ett mejl och berätta om inbetalningen. Tack!

Hjärtligt välkommen!