Hoppa till innehåll

Årsmöte och seminarium, torsdag 9 mars

Bokens fysik – tekniker och trender 

Dagens bokmarknad förändras snabbt. Ökat fokus på digitalisering, papperskris och förändrade konsumentbeteenden presenterar ständigt nya utmaningar för förlagen. Samtidigt har den tryckta boken fått en alldeles speciell ställning. I kampen om uppmärksamhet är det inte bara innehållet som räknas, utan även en boks yttre egenskaper. En boks utseende har blivit ett försäljningsargument och en konkurrensfaktor på ett sätt som vi kanske inte sett tidigare.

Men vilka möjligheter finns egentligen idag när det gäller tryck, binderi och efterbehandling? Hur kan man tänka kring hållbarhet? Och vad kan förlag och tryckerier förvänta sig av varandra? I detta föredrag kommer Zane Johansson, försäljningsansvarig på Livonia Print, att berätta mer om tryckeriernas perspektiv på bokproduktionen idag. Vad finns det för olika tekniker att ta hänsyn till och välja bland? När är det värt att betala för en extra effekt, och när är det mest onödiga pengar?

Under föredraget kommer Zane även att visa upp fysiska exempel på olika tryck- och binderilösningar.

 Praktisk information:

Kl. 18.00 inleder vi med årsmötet för medlemmar. Dagordning och årsmöteshandlingar finns på plats under kvällen.

Kl. 18.30 vegetarisk buffé, vin/vatten samt kaffe och kaka. Alla är välkomna!

Kl. 19.00–20.00 kvällens föredrag av Zane Johansson

Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö

Pris: 200 kr (studenter 150 kr) inkl. mat, kaffe och kaka. Ange i anmälan om du behöver specialkost. Gäster är välkomna till buffé och seminarium i mån av plats och betalar 250 kr.

Betala via swish till nummer: 123 694 30 05 eller via bankgiro nr 405-3906.

OBS: Årsmötet är öppet för dem som är medlemmar 2023. Betala medlemsavgiften (200 kr) i förväg via swish eller bankgiro, se ovan. OBS! Studenter betalar ingen medlemsavgift.

Motioner till årsmötet ska ha inkommit skriftligt via mejl till styrelsen senast den 2 mars.

Anmäl dig senast 6 mars till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com.

Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd