Hoppa till innehåll

Sommaravslutning med källkritik den 22 maj 2019

Faktaresistens, fake news och virala lögner
 
De senaste åren har begreppet källkritik införts som obligatoriskt moment i skolan, tidningar faktagranskar politiska debatter och privatpersoner uppmuntras att kritiskt granska nyheter. Varför har det blivit så? Välkommen till en spännande föreläsning av Anders Mildner!
 
Vi har aldrig tidigare haft så enkel tillgång till fakta, information och nyheter presenterade ur olika perspektiv. Trots detta verkar faktaresistens och diskussioner baserade på åsikter och värderingar bli allt vanligare. Hur hänger detta ihop och hur kommer framtiden att se ut?
 
Anders Mildner är kulturjournalist och föreläser om samtidens syn på information, sanning och fakta. Denna kväll tar han upp hur kommer det sig att vi idag har ett större behov av källkritik och kritiska ögon på nyheter.
Plats: Språk- och litteraturcentrum, SOL, Helgonabacken 12, Lund
Tid: Onsdag den 22 maj kl. 18.30–20.30
Avgift: 200 kr för medlemmar (100 kr för studenter), inklusive salladsbuffé, vin, kaffe och något sött. Gäster är välkomna i mån av plats och betalar 250 kr.
Ange i anmälan om du behöver specialkost.
Betalning: Vi tar både swish och kontanter. Swish-nr: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förväg och visa upp kvittens på plats).
 
Anmälan: senast 20 maj kl. 13.00 till Camilla Adolfsson, <camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com>
OBS: begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.
Är du inte medlem 2019 än så går det bra att betala medlemsavgiften, 200 kr, på plats eller i förväg via swish eller bankgiro.
 
Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd!