Hoppa till innehåll

Välkommen på julavslutning med boklotteri den 5 december 2019!

 

 

Julruschen står för dörren, klapparna ska inhandlas – men hur är läget i den svenska bokhandeln?

Snart infaller årets mest intensiva försäljningsperiod, julhandeln är avgörande för många branscher. När det gäller bokhandeln sker nästan 20 % av årets försäljning under december månad.

Men – hur är egentligen läget i den svenska bokhandeln? Går kunderna fortfarande till en fysisk bokhandel, eller väljer de att i större utsträckning handla på nätet? Finns det överhuvudtaget någon motkraft mot den digitala utvecklingen? Och – inte minst – hur säljer man som förlag in sina böcker till återförsäljare och får ut dem på bokhandelns hyllor?

I samtal med Christina Haugen, marknadsansvarig på förlaget Historiska Media, har vi glädjen att välkomna två gäster med lång erfarenhet av svensk bokbransch:

Anna Lind, sedan 15 år butikschef på Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Anna har dessförinnan en bakgrund som bokansvarig på varuhus i Luleå. 

Eva Svedberg, som sett bokbranschen från många perspektiv. Eva arbetade länge i bokhandel och därefter på Bokias huvudkontor, för att sedan bli VD för bokhandelskedjan JB-gruppen. Sedan ett år tillbaka bearbetar hon dock marknaden från ”andra hållet”, som bokkonsult åt mindre och mellanstora förlag.

Plats: Studentlitteratur, Åkergränden 1, Lund.
Tid: Torsdag 5 december kl. 18.00–20.30
Avgift: 200 kr för medlemmar (100 kr för studenter), inklusive mat, vin/vatten samt kaffe och kaka. Gäster är välkomna i mån av plats och betalar 250 kr.
Ange i anmälan om du behöver specialkost.
Betalning: Vi tar både swish och kontanter. Swish-nr: 123 694 30 05 (det går fint att betala i förväg och visa upp kvittens på plats).
Anmälan: senast 2 december kl. 13.00 till Christina Haugen, christina.haugen@historiskamedia.se
Begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller. Anmälan är bindande.

Är du inte medlem 2019 så går det bra att betala medlemsavgiften, 200 kr, på plats eller i förväg via swish eller bankgiro. Avgiften gäller även för hela 2020.

OBS! Missa inte heller vårt traditionella boklotteri! Bidra med en bok för att vara med.
Hjärtligt välkommen önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd.