Hoppa till innehåll

Välkommen på studiebesök hos Bokvärlden, onsdag den 10 maj 2023

Hur får man till ett bra författarsamtal? Hur skapar man entusiasm kring såväl gamla som nya böcker? Och hur är det att driva en fristående bokhandel idag?

Bokvärlden är Malmös äldsta fristående bokhandel. Den öppnade på 1940-talet som Bohlanders kvartersbokhandel och har under åren genomgått flera ägarbyten. Nuvarande ägare är inredningsdesignern Peggy Eklöf och kulturskribenten Theresa Benér. 2020 förvärvade de bokhandeln och driver den som en levande mötesplats för dialog, fördjupning och bred folkbildning, med boken i centrum. Här finns bok- och läsecirkel, det arrangeras frekventa och välbesökta författarsamtal, utflykter och studiebesök, allt med gamla och nya böcker i centrum.

Under besöket kommer vi att få en presentation av Bokvärldens verksamhet och visioner. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor och att köpa böcker med 10 % rabatt. 

Plats: Bokvärlden (bokvaerlden.se/), Fridhemstorget 22 Malmö

Tid: Onsdag 10 maj kl. 18.00–20.00
Anmälan: senast 3 maj kl. 13.00 till Hugo Nordland: <hugo.nordland@historiskamedia.se>

 OBS: Eftersom det är ett studiebesök, utan förtäring, tar vi ingen avgift men antal deltagare är begränsat till 20 personer – först till kvarn gäller! Anmälan är bindande. Om du får förhinder är det därför viktigt att du avbokar i tid så att någon annan kan ta din plats.

Har du inte betalt din medlemsavgift för 2023, 200 kr, går det bra att göra det via swish (123 694 30 05) eller bankgiro (405-3906). Vi kommer inte att hantera kontanter denna kväll.

Hjärtligt välkommen! önskar styrelsen för Förlagsklubben Syd