Hoppa till innehåll

Välkommen till sommaravslutning 13/6, med det hyperaktuella temat AI!

Photo by Aaron Burden on Unsplash

AI, artificiell intelligens, bedöms bli en ”definierande framtidsteknologi” och är ett av de hetaste debattämnena just nu, inte minst inom bokbranschen. En del är rädda att det innebär försämrad kvalitet och att jobb försvinner, medan andra ser helt nya möjligheter till utveckling och effektivisering.

Till årets sommaravslutning har vi bjudit in Robert Carlberg och Claes Lindskog. Robert är vd och medgrundare på Nuanxed, en svensk tjänst som erbjuder helhetspaket vad gäller översättning med hjälp av AI. Under 2022 levererade de över 100 böcker till olika svenska förlag och i dag är de uppe i 20–30 böcker per månad. Claes är universitetslektor i engelska och språkpedagog vid HT-fakulteterna på Lunds universitet. Han är djupt engagerad i frågan om vad AI kan komma att betyda för författandet och för kommunikationen mellan människor.

Samtalet modereras av Jens Fredholm, förläggare på Studentlitteratur i Lund. Vi ser fram emot en intressant diskussion om vad AI har att erbjuda vår bransch, om för- och nackdelar och vad det kommer att innebära i framtiden.
Praktisk information:

Tid: Tisdagen den 13 juni kl. 18.00–ca 20.30

Plats: Gleerups, Hans Michelsensgatan 9, Malmö.

Pris: 200 kr (studenter 100 kr) inkl. mat, kaffe och kaka. Meddela om du har någon form av allergi. Betala gärna i förväg med Swish till Förlagsklubben Syd: 123 694 30 05 eller via bankgiro nr: 405-3906

Anmälan: Senast den 8 juni till: erika@wordaudio.se

Om du inte är medlem än går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via Swish eller bankgiro nr: 405-3906. Avgiften gäller för hela 2023. Skicka i så fall även ett mejl och berätta om inbetalningen. Tack!