Hoppa till innehåll

Välkommen på seminarium om upphovsrätt

Vilka regler gäller om jag vill använda en bild från internet i min bok? Hur ska upphovsrättsinnehavaren anges? Får jag använda en bildbyrå-bild både i tryck och digitalt?

Onsdagen den 28 april får vi möjlighet att möta Mikaela Zabrodsky som är jurist på Svenska Förläggareföreningen. Hon har mångårig erfarenhet från förlagsbranschen och håller regelbundet kurser i förlagsjuridik för Förlagsklubben i Stockholm.

Föredraget är digitalt och pågår i 80 minuter inklusive paus. Under första delen (ca 40 minuter) går Mikaela igenom grundläggande upphovsrätt med inriktning förlagsjuridik. Med utgångspunkt i grundläggande upphovsrättsliga regler berörs även praktiska aspekter av olika juridiska frågeställningar kopplade till utgivning av text och bild i både tryckt och digital form. Sedan 10 minuter paus.

Efter pausen följer ca 30 minuter med fördjupning i bildrättigheter och avslutningsvis en frågestund. Då kan du få svar på dina frågor om vilka regler som gäller kring upphovsrätt och bildrättigheter. Välkomna!

Praktisk information:

Tid: Onsdag den 28 april kl. 18.30–20.00

Plats: Digitalt via Zoom, länk mejlas ut till anmälda deltagare dagen innan.

Pris: 150 kr. Studenter betalar 50 kr. Betala avgiften i förväg via swish till Förlagsklubben Syds swishnummer: 123 694 30 05 eller via bankgiro nr 405-3906.

Om du inte är medlem 2021 så går det bra att betala in medlemsavgiften, 200 kr, via swish eller bankgiro. Skicka i så fall även ett mejl och berätta om inbetalningen. Tack!

Anmäl dig senast 26 april kl 13.00 till camilla.evalotta.adolfsson@gmail.com.


Hjärtligt välkommen

önskar Styrelsen för Förlagsklubben Syd

 

Foto Mikaela Zabrodsky: Charlie Bennet.