Hoppa till innehåll

Kära medlem i Förlagsklubben Syd!

  • Blogg

 

Våren 2020 liknar ingen annan vår. Vi saknar mötena med våra medlemmar, den inspiration och arbetslust som nätverkande och livliga diskussioner ger.

Klubbens evenemang efter årsmötet den 11 mars blev inställda på grund av epidemin. Nu siktar vi in oss på en mer normaliserad höstsäsong och planerar för en första sammankomst i början av september. På vår lista över programpunkter finns besök på Rosengårds bibliotek eller på MTM, Myndigheten för tillgängliga medier. Vi följer rekommendationerna och återkommer så snart vi har mer konkret information.

Till dess vill vi i Förlagsklubbens styrelse dela med oss av några sommartips från förlagsvärlden som vi hoppas är intressanta för dig!

Boktugg fortsätter till exempel outtröttligt att bevaka branschen och förser oss varje vecka med nyheter, recensioner, kuriosa och tips:

Bevakar gör även Litteraturkanalen, en webb-tv-kanal som ger kvalificerade boktips inom skönlitteratur, hälsa och livsstil samt inom barn- och ungdom, med målet att sprida läslust och värna om gemenskap och bildning.

Också här väljer du om du vill stödja producenterna med en månadspeng.

PODDAR
Förlagspodden har för närvarande uppehåll, men deras tidigare avsnitt är väl värda en lyssning.
Mellan raderna är en annan podcast om läsning, kan rekommenderas.
Bokbranschen – studenter intervjuar om förlagsbranschen
Oxford Brookes University Publishing podcast – flera olika, engelskspråkiga poddar.

FESTIVALER OCH MÄSSOR
MyVLF (My Virtual Literary Festival) – flera bokfestivaler med olika teman.
Senaste nytt om Bokmässan i Göteborg.

Online-kurser m.m. i Förlagsklubben Stockholm
Prenumerera på vår systerförenings nyhetsbrev eller bli medlem för att få information om deras evenemang. Vissa kurser är öppna för alla medan andra endast är för medlemmar.