Hoppa till innehåll

Upptäck Litteraturkanalen.se

  • Blogg

Nu bjuder vi in dig som medlem i Förlagsklubben Syd att få ett årsabonnemang till reducerat pris på Litteraturkanalen.se, webb-tv-kanalen som bara ägnar sig åt böcker, författare och läsning. Vi riktar oss inledningsvis till enskilda läsare, men givetvis också till bokförlag och alla som på något sätt arbetar med litteratur.

På Litteraturkanalen.se får man upptäcka nya författarskap, personliga boktips för vuxna och barn, samtal med författare, reportage och dokumentärfilm kring litteratur och kultur och mycket annat. Vi står i läsarnas, författarnas och böckernas tjänst och här blandas ”högt såväl som lågt”. På kort tid har vi attraherat välkända författare, såsom Carsten Jensen, Hanne-Vibeke Holst, Åsa Moberg, Mattias Gardell, Helena von Zweigbergk, Anders de la Motte med flera. Och bland våra samarbetspartner finns Drakamöllan – Nordiskt Forum för Konst och Vetenskap samt föreningen Re:Orient, som bland annat håller i Uppsala Internationella Litteraturfestival.

Bakom initiativet står två bokslukande filmproducenter och regissörer, Michaela Hennig och Rex Brådhe. I Litteraturkanalens redaktionen har vi: Mikael Olsson Al Safandi, journalist, tv- och radioproducent och tidigare programdirektör på SVT; Sören Sommelius, journalist, författare och tidigare kulturchef på Helsingborgs Dagblad; Ellen Skarp, tidigare butikschef på Killbergs bokhandel, med flera.

Litteraturkanalen.se – oasen för bokälskare och alla som värnar om läsning, gemenskap och bildning!